top of page

RE:Art Workshops

Hver tirsdag og onsdag i marts og april 2022 afholder ’Det Finurlige Flyselskab’ kreative og kunstneriske workshops i E&P-Huset i Gellerup. Det overordnede tema er genbrug og bæredygtighed, hvorfor alle materialer, der anvendes, er indsamlede effekter fra REUSE i Aarhus. Gennem samarbejdet med REUSE, har vi mulighed for at pakke stedets kassevogn med alverdens aflagte ting, som er blevet afleveret på genbrugsstationen. Kassevognen fungerer samtidigt som et mobilt værksted, hvorfra vi kan hente det udstyr og værktøj, som vi har brug for til den pågældende aktivitet. I startfasen afholdes workshopsene grundet årstiden indendørs i E&P-Huset, mens der senere vil være mulighed for også at flytte nogle af aktiviteterne udendørs, idet vognen rummer både borde, stole og strømforsyning.

 

E&P-Huset huser arrangementerne, og både beboere fra Gellerup og alle andre steder i Aarhus er velkomne. ’Det Finurlige Flyselskab’ lægger op til at aktiviteterne afholdes på tværs af bydele, baggrund og alder. Workshopsene er planlagt således, at mennesker i alle aldre kan deltage, og ser derfor workshopsene som en oplagt familieaktivitet, hvor børn, unge og ældre sammen skaber kunst ud af genbrugseffekter.

 

Netop dét at arbejde med genbrug og transformere aflagte effekter til flotte kunstværker, skal hjælpe os med at få øjnene op for bæredygtighed og den grønne tankegang – og dermed bevæge os væk fra ’brug-og-smid-væk’-kulturen. Når vi ser, hvad genbrug kan bruges til, smitter det måske af på vores hverdag, og gør os mere opmærksomme på at passe bedre på den Verden, vi lever i.

 

’Det Finurlige Flyselskab’ består af Kaptajn Holm og Overstewardesse Stegeager, som har stor erfaring med at arrangere kreative og kunstneriske forløb for mennesker i alle aldre. ’Flybesætningen’ har fokus på processen, som skal være en god og lærerig oplevelse for alle. Stemningen er afslappet, og der er plads til sjov og spas. Kaptajnen og Overstewardessen elsker at bruge fantasien og gør ivrigt brug af fortællingens kunst undervejs.

 

Projektet afsluttes med en fernisering på Gellerup Bibliotek, og værkerne bliver efterfølgende udstillet på REUSE.

 

Arrangementerne er gratis og kræver ingen tilmelding. Man bestemmer selv, om man vil være med i hele tidsrummet.

 

Projektet er støttet af Gellerup Kulturmidler.

Re-art plakat 2.jpg
bottom of page